Casa Soldati por Victor Vasilev / Soldati House by Victor Vasilev

O arquiteto Victor Vasilev, com escritório em Milão, criou o interior da Casa Soldati localizada em Carrara, Itália.

The architect Victor Vasilev, with office in Milan, has designed the interior of the Soldati House located in Carrara, Italy.

SOLTATI_20121129_043

Um casal com filhos procurou o arquiteto Victor Vasilev em seu escritório em Milão com o seguinte desejo: Reformar uma casa com arquitetura tradicional construída na região da Toscana nos anos noventa. Os proprietários queriam que o novo interior tivesse um visual “Milanês” e “ultramoderno”. Como a casa seria a moradia principal da família, o arquiteto decidiu por uma mudança completa, espaços internos completamente novos na residência de 530m2.

A couple with children met the architect Victor Vasilev in his office in Milan with the following wish: Reforming a house built with traditional architecture in the Tuscany region during the nineties. The owners wanted the new interior to have a “Milanese” and “ultramodern” look. As the house was the main house of the family, the architect decided on a complete change, completely new spaces to the residence of 530m2.

SOLTATI_20121129_004

O projeto resultante apresenta ambientes claros e arejados onde o branco predominante se harmoniza com os pisos em mármore Travertino e Teca indonésia. As linhas retas, como se pode ver nas fotos, se juntam à paleta de cores neutras para formar uma estética quase minimalista onde a iluminação indireta e os tons quentes dos pisos e armários dão o calor e o conforto visual.

The resulting design presents light and airy spaces where the predominant white harmonizes with the Travertine marble floors and Indonesian Teak wood. The straight lines, as you can see in the photos, join the neutral color palette to form an almost minimalist aesthetic where the indirect lighting and the warm tones of the flooring and cabinets provide visual warmth and comfort.

SOLTATI_20121129_001

SOLTATI_20121129_005

Por todos os lados encontramos composições de volumes simples que geram interesse visual e enriquecem todos os ambientes. É o caso do family room com jantar integrado, onde a lareira é inserida entre dois volumes, um branco e outro em mármore. A pureza das linhas chama a atenção. Peças de mobiliário projetadas para a residência se intercalam com algumas poucas peças clássicas de design.

Everywhere we find compositions made with simple volumes which create visual interest and enrich all the spaces. This is the case of the family room with integrated dining, where the fireplace is inserted between two volumes, one white and one of marble. The purity of the lines draws attention. Pieces custom designed furniture are interspersed with a few classic pieces of design.

SOLTATI_20121129_009

SOLTATI_20121129_012

A mesma parede de armários com acabamento em Teca e com portas de embutir serve à sala da família e à cozinha com mesa de almoço. É interessante observarmos como o arquiteto utilizou a iluminação indireta como parte do conceito do projeto, com as suas formas limpas.

The same cabinet wall finished in Indonesian Teak, with recessed doors, serves both the family room and the kitchen with breakfast table. It is interesting to observe how the architect used the  indirect lighting as part of the project concept, with its clean shapes.

SOLTATI_20121129_015

SOLTATI_20121129_019

Um dos pedidos dos clientes foi uma área de spá com banheira, sauna e área de descanço. Mantendo a coerência por todo o projeto, a área foi criada com bancos retos em mármore, divisórias de vidro sem esquadrias aparentes e uma belíssima banheira para quatro pessoas com borda infinita. O luxo aqui está na pureza das linhas. Menos é mais!

One of the few requests by the client was a spa area with tub, sauna and rest area. To keep consistency throughout the project the area was created with a low marble bench, frameless glass partitions and a gorgeous bathtub with infinite border. The luxury here is in the purity of the lines. Less is more!

SOLTATI_20121129_022

SOLTATI_20121129_024

Por último temos a suíte do casal onde um banco baixo de mármore faz a ligação visual com o banheiro, evitando portanto uma forte distinção entre os espaços. Nada é mais “Milão” do que esta grande cama, baixa e toda branca. Mais uma vez a iluminação indireta enriquece e compõe a atmosfera do ambiente.

At last but not least there is the master bedroom where a low marble bench makes the visual link with the bathroom, thus avoiding a sharp distinction between the spaces. Nothing is more “Milan” than this great low bed, all white. Again the indirect lighting enriches and sets the atmosphere of the space.

SOLTATI_20121129_029

SOLTATI_20121129_031

Logo que tomamos conhecimento deste projeto entramos em contato com o arquiteto Victor Vasilev que nos atendeu prontamente. Como a tônica da nossa revista sempre foi falar da poesia que há na arquitetura, no design e na arte, era imperativo falarmos sobre estes amplos ambientes, estas linhas puras, esta luz e, como todos estes elementos compõem a identidade deste projeto. A matéria não ficaria completa se não mencionássemos estas palavras do arquiteto:

“As fotos foram tiradas dois anos após a conclusão da obra. Na minha visão este é a melhor maneira de avaliar o projeto e a realização. Se ele envelhece bem, possui qualidade.”

As soon as we knew of this project we contacted the architect Victor Vasilev who kindly replied to us. As the keynote of our magazine has always been to write about the poetry there is in architecture, design and art, it was imperative to talk about these large spaces, these pure lines, this light and how all these elements make up the identity of this project. The story would not be complete without mentioning these words of the architect:

“The photos were taken two years after the completion of the project. In my view this is the best way to evaluate the design and its realization. If it ages well, it is good quality.”

Os seus comentários são muito bem vindos! / Your comments are very welcome!

Texto por / Text by Christian Miranda. 

Visite o site do arquiteto Victor Vasilev.

Visit architect Victor Vasilev´s website.

Photography by Adriano Pecchio.

4 comments

  1. Anthony Sully

    Cold , minimalist, inhuman – more like a gallery than a home.

  2. Thanks for your comment, Anthony. Your opinion represents the diversity of tastes and personal points of view of our readers. I´m sure you will find projects that you will like in our database. We published more than a hundred articles during this first year of our e-magazine. Your comments are always welcome.

    Greetings from the team.

    Christian Miranda | Publisher | Cenário 3D.

  3. Agree with Mr. Sully: I love minimalist but we can see in this particular project that it doesn’t “fit” human life…

  4. Thanks, Maria Alice! Your comment is very important to our community.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: