Apartamento em Barcelona por Jorge Rangel / Apartment in Barcelona by Jorge Rangel

O arquiteto e designer de interiores Jorge Rangel, com escritório em Barcelona, completou recentemente a reforma deste apartamento de 100m2.

The architect and interior designer Jorge Rangel, with offices in Barcelona, recently completed the renovation of this 100m2 apartment.

J_R_0001_4265

Como um artista contemporâneo ao trabalhar em uma nova tela, o arquiteto e estilista de interiores Jorge Rangel concebeu e supervisionou a renovação completa deste apartamento de 100m2. As cores branco, preto e dourado foram escolhidas para dar nova vida à residência. Paredes e paradigmas foram quebrados para que nascesse o amplo espaço onde o estar, o jantar, a cozinha e uma grande banheira “convivem” em harmonia.

As a contemporary artist working on a new painting, the architect and interior designer Jorge Rangel conceived and oversaw the complete renovation of this apartment of 100m2. The colors white, black and gold were chosen to give a new life to the residence. Walls and paradigms have been broken so that the ample space where the living, the dining, the kitchen and a large bathtub live in harmony, could be born.

J_R_0001_4261

É interessante observarmos como o branco predominante nas paredes, o piso em tacões de madeira clara encerada e o teto com formas anguladas exalam contemporaneidade e funcionam como uma suave galeria para as peças de mobiliário como os sofás restos do tipo pufe com rodas, a mesa de jantar com cadeiras de encosto alto e o armário listrado que parece ter saído de uma tela de Dalí.

Os volumes dourados que são o lado mais forte da “personalidade” do projeto, funcionam como caixas de jóias que abrigam os banheiros e o closet da suíte master. Vale a pena ressaltar o efeito criado pelos rasgos de luz embutida e a atmosfera criada pelo elegante lustre com inúmeras lampadas pequeninas, no jantar.

It is interesting to observe how the predominantly white walls, the light natural wooden floor and the ceiling with angled shapes exude contemporaneity and act as a gentle gallery for the furniture pieces such as sofas with straight lines, a dining table with high-backed chairs and the striped cabinet that seems to have come out of a Dalí´s painting.

The gilded volumes which are the stronger side of the “personality” of the project, work as jewelry boxes that house the bathrooms and the master bedroom closet. It is worth noting the effect created by the warm looking cove lighting and the atmosphere created by the chandelier with dozens of tiny lights in the dining area.

J_R_0001_4267

J_R_0001_4284

A cozinha quase toda em ardósia, com esquadrias e armários em tons de cinza escuro tem o seu lugar muito bem definido no apartamento e alia a modernidade dos eletrodomésticos de última geração ao toque rústico da pedra escura. Próximo à cozinha encontra-se o elemento mais controverso de todo o projeto: Uma grande banheira de hidromassagem!

The kitchen almost entirely finished in slate, with frames and cabinets in dark gray has its place very well defined in the apartment. It combines the modernity of the high end appliances to the rustic touch of the dark stone. Next to the kitchen is the most controversial element of the entire project: A big tub!

J_R_0001_4285

J_R_0001_4292

Excêntrico, surreal ou talvez apenas um sonho do proprietário, o fato é que a grande banheira bem ao lado da cozinha é o ponto mais inusitado deste projeto contemporâneo. Se você gosta de cozinhar enquanto alguém relaxa na banheira ou vice-versa, este é o projeto! Os seus comentários são muito bem vindos.

Whimsical, surreal, or maybe just the owner´s dream, the fact is that the large tub just off the kitchen is the unusual point of this contemporary design. If you enjoy cooking while someone is relaxing in the tub or vice versa, this is the design for you! Your comments are very welcome.

Texto por / Text by Christian Miranda.

Visite o site do arquiteto e estilista de interiores Jorge Rangel.

Visit architect and interior stylist Jorge Rangel´s website.

Fotografia por / Photography by Stephan Zahring.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: