Casa W por IDIN Architects / W House by IDIN Architects

O Escritório Tailandês IDIN Architects projetou a  W House, construída em Nakhon Ratchasima, Tailândia.

Thai firm IDIN Architects has designed the W House, built in Nakhon Ratchasima, Thailand.

W_H_20130108_003

Com uma “movimentada” volumetria que intercala o concreto e o vidro e, um visual imponente, a Casa W traz no seu projeto uma interpretação do estilo de vida do seu proprietário e respostas aos condicionantes físicos da sua região. Para tanto a equipe da IDIN Architects levou em conta as paixões do cliente, viajar e andar de caiaque. Através da distribuição dos ambientes da casa, do uso de volumes em balanço e dos diferentes materiais, os arquitetos incorporaram símbolos e sensações como o desafio e a aventura tão presentes na vida do cliente.

With a rich volumetry that intercalates concrete and glass and an imposing look, the W House brings in its design an interpretation of the lifestyle of its owner and responses to physical constraints of their region. In order to accomplish that the team at IDIN Architects took into account the client’s passions, traveling and kayaking. Through the distribution of the spaces, the use of cantilevered volumes and of different materials, the architects have incorporated symbols and sensations like the challenge and adventure so present in the client’s life.

W_H_20130108_001

W_H_20130108_009

No exterior da edificação, as aberturas foram posicionadas para aproveitar ao máximo os ventos e o sol da região, bem como as melhores vistas. Delicadas persianas de madeira controlam a insolação e conferem privacidade em todo o primeiro pavimento. Os volumes em balanço, além de sobrearem as áreas do térreo foram pensadas para representarem o desafio e a flutuação dos caiaques. Na cobertura, um terraço foi criado para descanço e atividades variadas.

Outside the building, the openings were positioned to make the best use of the sun, the winds and the region’s best views. Delicate wooden shutters control sunlight and provide privacy throughout the first floor. The cantilevered volumes, besides shading the ground floor, were thought to represent the challenge and the fluctuation of kayaks. The rooftop terrace was created for resting and other activities.

W_H_20130108_026

O interior bem iluminado pelas amplas janelas prima pelas formas retas e monolíticas do concreto que valorizam as peças chave de mobiliário usadas nos espaços. A escada com degraus em balanço realça a tendência minimalista também presente na suíte master e no banho.

The interior well lit by large windows highlights the straight and monolithic forms of the concrete as well as the key pieces of furniture used in the spaces. The cantilevered staircase enhances the minimalist leaning also present in the master suite and its bath.

W_H_20130108_018

W_H_20130108_019

W_H_20130108_023

A Casa W é um projeto primoroso por vários motivos. A IDIN Architects conseguiu com grande sucesso incorporar a personalidade e as paixões do cliente à arquitetura da residência. O projeto explora o potencial do concreto para criar formas elegantes e uma volumetria rica. Por último, há uma forte ligação entre os materiais e tons usados no exterior e no interior da casa com o seu entorno e com o seu conceito: A cor do concreto está presente nas rochas da vizinhança, o cinza escuro representa a linha que separa o barco, do rio e o marrom avermelhado de toda a madeira se assemelha à cor do solo da região. Tem-se um conceito que é coerente por todo o projeto e que é traduzido com equilíbrio, harmonia e estilo no resultado final. Bravo! Os seus comentários são muito bem vindos.

The W House is an exquisite project for several reasons. The IDIN Architects managed very successfully to incorporate the personality and passions of the client to the architecture of the residence. The project explores the potential of concrete to create elegant forms and a rich volumetry. Finally, there is a strong connection between the materials and colors used in the exterior and interior of the house with its surroundings and its concept: The color of concrete is present in the rocks of the neighborhood, the dark gray is the line that separates the boat from the river and the brown-red of all wood resembles the color of the soil of the region. It is a concept that is consistent throughout the project and that is translated with balance, harmony and style to the final result. Bravo! Your comments are very welcome.

Texto por / Text by Christian Miranda.

Clique nas fotos para ampliá-las / Click on the photos to enlarge them. 

Visite o site da IDIN Architects aqui.

Visite IDIN Architects here.

Fotografia por / Photography by Spaceshift Studio.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: